Lunchconcert Mascha van Peijpe in teken van Schubert

Aanstaande donderdag verzorgt Mascha van Peijpe het wekelijkse Lunchconcert van BplusC. De voormalig pianiste van het beroemde Nederlands Pianokwartet heeft een programma samengesteld met werken van Schubert. Ze opent het programma met de Sonate in A opus posth. 120. Daarna volgen vier Impromptu’s van deze Oostenrijkse componist. Het concert vindt wederom plaats in de Kapelzaal aan de Oude Vest en begint om 12.45 uur. Kaarten kosten €4.

Mascha van Peijpe, geboren in 1944, studeerde aan het Amsterdams conservatorium bij de pianisten en docenten Nelly Wagenaar en Hans Dercksen. Ze studeerde cum laude af en behaalde onder andere het solisten-diploma. Bovendien werd haar de Jaques Vonk-prijs toegekend waardoor zij in staat werd gesteld om in Napels (Italië) bij Vincenzo Vitale verder te studeren. Later gaf zij als soliste maar ook als pianiste van het Nederlands Pianokwartet met groot succes vele concerten in binnen- en buitenland.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×