Week van het Kind in het Leidse Kinderrechtenhuis

In de Week van het Kind van 13 tot en met 21 april organiseerden Plan Nederland en Defence for Children op donderdag 18 april een conferentie over  Seksueel geweld tegen meisjes. Madina Bocoum uit Mali vertelde over hoe ze in Mali meisjesbesnijdenis proberen aan te pakken in samenwerking met Plan Nederland. De Nederlandse hoogleraar Renée Römkens nam in vogelvlucht de onderzoeken uit binnen- en buitenland door met cijfers over (seksueel) geweld tegen meisjes en vrouwen. En de Nederlandse première van de film Girl Rising sloot de conferentie af.

[soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/tracks/88551861″ params=”” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Audiofragment: Gerry van Bakel in gesprek met Theo Noten van Defence for Children

Theo Noten is programmamanager van Defence for Children. Hij trad op als gastheer bij de conferentie in het Leidse kinderrechtenhuis aan de Hooglandse kerkgracht, in het voormalige weeshuis. Theo Noten: “Defence for Children waakt over de rechten van kinderen. Zowel in Nederland als in het buitenland. Wij laten zien dat kinderen rechten hebben en proberen te bewerkstelligen dat kinderen die rechten ook echt krijgen. Seksueel geweld tegen meisjes komt heel veel voor. Ook in een rustig land als Nederland, het is niet alleen iets dat gebeurt in oorlogsgebieden. Wij willen dat het stopt. Wij zitten in Leiden omdat die stad een historische binding heeft met rechten. Leiden heeft de oudste universiteit van Nederland, en een Leidse ondernemer heeft de vestiging van het Kinderrechtenhuis in dit prachtige pand mogelijk gemaakt. En die heeft niet op een dubbeltje gekeken.”

De trailer van de film Girl Rising.

Kijk voor meer informatie over het kinderrechtenhuis en Defence for Children op www.kinderrechtenhuis.nl.

Leiden Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×