1001 vrouwen uit Nederlandse geschiedenis belicht bij Selexyz Kooyker

Els Kloek, verbonden aan het Huygens ING, gaf gistermiddag een interessante lezing bij boekhandel Selexyz Kooyker over haar boek ‘1001 vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis’. Spraakmakende vrouwen, zoals Trijntje Keever, Marie du Moulin, Judith Leyster, Maria Gartman en Trix Terwindt speelden een opmerkelijke rol in het verleden van Nederland. Kloek werkte ruim tien jaar samen met meer dan 300 deskundigen aan het monumentale naslagwerk, dat deze onbekende, maar zeer invloedrijke vrouwen voor het voetlicht brengt. Het boek leest als een spannende dwarsdoorsnede van 1000 jaar Nederlandse geschiedenis. Aansluitend volgde een signeersessie. (Foto’s: J.P.Kranenburg.)

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×