Leidse studenten debatteren in kwartfinale Student of the Year verkiezing

Studenten uit verschillende steden in Nederland, waaronder vier studenten uit Leiden, debatteren aanstaande donderdag in de kwartfinale van de Student of the Year-verkiezing. Met deelname aan het debat vergroten de studenten de kans om de titel te winnen. Van de 128 aanmeldingen zijn er 26 kwartfinalisten overgebleven. Van die 26 studenten strijden er donderdag 21 studenten tegen elkaar voor een plaats in de halve finale. Het debat vindt plaats in Almere.

De studenten krijgen voorafgaand aan het debat een training. Het echte debat wordt geleid door Eric Stam, debattrainer en voormalig Nederlands kampioen debatteren. Er wordt over drie thema’s gedebatteerd. De universitaire master ten opzichte van de hbo-master, de waarde van een lidmaatschap bij een studentenvereniging voor het studentenleven en de waarde van een traineeship als start van een carri√®re. Door mee te doen aan het debat kunnen de studenten hun kennis van actualiteiten en hun mondelinge en sociale vaardigheden laten zien. Door het debat te winnen zijn de studenten bijna zeker van een plek in de volgende ronde.

De Student of the Year-verkiezing is een initiatief van Studenten.net. Op studentoftheyear.nl kunnen mensen stemmen op hun favoriete student. Het debat telt voor een derde mee in de puntentelling. Op 1 mei wordt bekend wie de twaalf halve finalisten zijn.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×