Leidse Rederij vaart mee met Kroonvaart

Vanmorgen om 07.30 uur voer de Kroonvaart vanuit Den Haag via Leiden naar Amsterdam en stapte in de Sleutelstad het Leidse roeiteam aan boord van de ‘Wildenborch’. Stichting De Leidse Rederij is door de Amsterdamse organisatie gevraagd een volgboot ter beschikking te stellen. De ‘Cocosmacroon’, voor deze gelegenheid feestelijk getooid met een fraaie K(r)oningsvlag, begeleidt de roeiers tijdens hun lange tocht en draagt zorg voor de nodige ontspanning. Aan het eind van afgelopen middag zijn de roeiers welkom geheten in het Amsterdamse Stadhuis door wethouder Andrée van Es, die de Kroon in ontvangst nam. Het vertrek vanmorgen werd muzikaal begeleid. (Foto’s: Emile van Aelst.)

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×