Tradities moet je in ere houden, dacht ook burgemeester Lenferink vanmorgen op de Hooglandse Kerkgracht: Koekhappen op Koninginnedag. (Foto: Chris de Waard).

Laatste Koninginnedag van start met hijsen vlag

Om 9.00 uur vanmorgen begon het officiële gedeelte van de viering van Koninginnedag traditioneel met het hijsen van de vlag op het stadhuisplein. Na het zingen van het Wilhelmus en het Leidse volkslied ‘Stad van mijn hart’ was het tijd voor de toespraken van burgemeester Lenferink en voorzitter Barbara Zippro van de Vereniging Koninginnedag Leiden. Na de toespraken kon de op de Nieuwe Rijn verzamelde menigte de abdicatie op grote schermen volgen.

Audiofragment: Chris de Waard volgde de abdicatie samen met VKL-voorzitter Barbara Zippro die het niet droog hield. Daarna volgde een rondje over de kindervrijmarkt op de Nieuwe Rijn en de Hooglandse Kerkgracht.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×