Don Rouse voor 50e keer op bezoek in Leiden

“Boerenpummel” Don Rouse uit de Engelse zusterstad Oxford herdenkt dit jaar het feit dat hij voor de 50e keer op rij Leiden bezoekt. Rouse en zijn echtgenote verblijven in de Sleutelstad vanaf 30 april tot en met vandaag. Vanaf 1965 kwam hij hier naartoe als lid van de stedenband Oxford-Leiden en formeerde in 1974 de groep ‘Friends of Leiden’, waar hij gedurende 25 jaar de bezielende voorzitter van was. Omdat hij oorspronkelijk boer was en indertijd leerde te zeggen : “Ik ben een Boer” en later het woord ‘pummel’ aan zijn Nederlandse vocabulaire toevoegde, stelt hij zich nog steeds voor als: “ Ik ben een boerenpummel”. Tijdens een feestelijk weerzien met burgemeester Lenferink ontving Rouse het boek ‘Gezicht op Leiden’. (Foto: Emile van Aelst.)

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×