Examens van start in Leiden

Voor een groot aantal scholieren uit Nederland breken spannende tijden aan. De examens beginnen vandaag en duren tot en met 29 mei. Ook in Leiden beginnen de examens. Scholieren maken zich volgens het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) zorgen over de aangescherpte exameneisen. Sinds het vorige schooljaar moeten scholieren gemiddeld een voldoende halen voor alle vakken van het centraal examen. Vanaf dit jaar is het zelfs verplicht dat alle leerlingen van havo of vwo niet meer dan één 5 mogen halen voor de vakken Nederlands, Engels en wiskunde. Kortom, het LAKS kan ook dit jaar weer veel klachten verwachten.

Audiofragment: Sleutelstad sprak in Nieuws071 eerder met het LAKS en blikte vooruit op de examens.

Wij van Sleutelstad gaan langs bij verschillende scholen in Leiden om te peilen hoe de examenkandidaten tegen de examens aankijken en of ze een goed gevoel hebben over de gemaakte examens. We wensen alle kandidaten in ieder geval heel veel succes de komende tijd.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×