Op campagne in de universiteit

Alle studenten die zijn ingeschreven bij de Universiteit Leiden kunnen deze week stemmen voor de universitaire verkiezingen. De universiteit heeft een Universiteitsraad, waar acht studenten in plaats hebben die rechtstreeks worden gekozen voor de leden. Ook elke faculteit heeft een eigen raad, waar ook gekozen studenten inzitten. Een opvallend gegeven aan de verkiezingen, die elk jaar worden gehouden, is de lage opkomst. Deze is meestal rond de 20%. Stud071 sprak met de lijsttrekkers van de partijen Bewust en Progressief (BeP), Lijst Vooruitstrevende Studenten (LVS) en Christelijke Studentenfractie Leiden (CSL), die deze week op campagne zijn om zoveel mogelijk stemmen te winnen.

Audiofragment: Willem de Gelder spreekt in Stud071 met lijsttrekkers Cynthia Pullen (BeP) en Pieter Krol (CSL)

Audiofragment: LVS-lijsttrekker Marc Hogenhuis spreekt in Stud071 met Kim van Goethem 


Het stemmen kan sinds maandag 9:00 en loopt tot vrijdag 16:00. Een opvallend nieuwtje was dat de stemmen van de faculteit Geesteswetenschappen (het Lipsiusgebouw op de Cleveringaplaats) gisteren werden geschrapt, omdat een aantal studenten van de Campus Den Haag ten onrechte mee mochten stemmen. Iedereen die zijn stem al had uitgebracht, kon dit opnieuw doen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×