Overeenkomsten hoogwaardig OV Zuid-Holland Noord ondertekend

Afgelopen vrijdag zijn in het Haagsche Schouw de overeenkomsten ondertekend tussen de provincie en gemeenten voor hoogwaardig openbaar vervoer (HOV) in de regio Zuid-Holland Noord. Er is onder meer afgesproken dat er tussen Leiden en Utrecht én tussen Gouda en Alphen aan den Rijn vier treinen per uur gaan rijden en dat er vier nieuwe stations komen: Hazerswoude-Koudekerk, Zoeterwoude Meerburg, Boskoop Snijdelwijk en Waddinxveen Zuid. Dit HOV-programma moet aansluiten op het Randstad-net, en moet er volgens gedeputeerde Ingrid de Bondt toe leiden dat reizigers gebruik kunnen maken van kwalitatief hoogwaardig en hoogfrequent openbaar vervoer. 

De voorzitter van Holland Rijnland, Henri Lenferink, constateert dat de bereikbaarheid van de regio fors gaat verbeteren. “De regio krijgt straks een netwerk van openbaar vervoer dat goed aansluit op de bestaande openbaar vervoer systemen om ons heen. Het resultaat van deze overeenkomst is een beter busnetwerk waardoor de stations Leiden, Sassenheim en Alphen aan den Rijn betere OV-knooppunten in onze regio worden,” aldus Lenferink. Tussen Leiden en Utrecht komen twee nieuwe stations. Vanaf 2018 gaan de treinen er elk kwartier rijden. Tussen Gouda en Alphen aan den Rijn doet een light train straks ieder kwartier de stations aan, waaronder twee nieuwe. Daarnaast moeten zeven hoogwaardige busverbindingen voor een betere bereikbaarheid van de regio zorgen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×