Twee Jongens uit Leiden vast voor gewelddadige beroving 74-jarige vrouw

Onlangs heeft de politie twee Leidse jongens van 16 jaar aangehouden voor de gewelddadige beroving van een 74-jarige vrouw uit Voorschoten. Naar de derde dader wordt nog gezocht. Het slachtoffer stapte op zaterdag 13 april rond 21.00 uur op de trein in Den Haag richting Voorschoten. De drie verdachten stapten hier ook in. Toen de vrouw in Voorschoten uitstapte en haar weg vervolgde over de Rouboslaan en de Wijngaardenlaan in de richting van de Juliana van Stolberglaan, werd ze gevolgd door de drie jongens. Uit het niets beroofden ze de vrouw hardhandig van haar handtas, waarbij ze ten val kwam en haar arm brak. Het drietal wist na de beroving te ontkomen. De recherche startte een uitvoerig onderzoek. Zo werden er onder meer flyers uitgedeeld, een groot buurt- en getuigenonderzoek ingesteld en werd de gewelddadige straatroof uitvoerig besproken in Teamwest.

In de uitzending van vorige week deed de vrouw haar relaas en gaf zij aan dat zij niet meer over straat durfde omdat de beroving zo’n enorme impact op haar leven heeft gekregen. In de uitzending vertoonde de politie beelden van de drie vermoedelijke daders. Geenstijl nam foto’s over en plaatste ze op de website van geenstijl.nl. Veel kijkers die de uitzending op Omroep West zagen, boden aan om de Voorschotense te vervoeren naar haar gehandicapte zoon die in Den Haag woont. Ze verblijft vanwege haar revalidatie tijdelijk in een verzorgingstehuis. Na de uitzending van Teamwest en de publicatie op geenstijl.nl kreeg de politie meerdere meldingen via Meld Misdaad Anoniem waarin enkele namen van de vermoedelijke daders werden genoemd. Nader rechercheonderzoek leidde naar de identiteit van twee verdachten. Het gaat om twee jongeren van 16 jaar uit Leiden. De recherche hield zaterdag de eerste verdachte aan. Een dag later werd de tweede jongen aangehouden. Beide verdachten hebben zich zelf gemeld. De politie sluit niet uit dat de druk in de sociale media daarbij een rol heeft gespeeld. Alletwee de jongens hebben antecedenten op het gebied van diefstallen met geweld. Na overleg met het Openbaar Ministerie is besloten dat beide verdachten vandaag worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. De politie stelt een nader onderzoek in naar de derde verdachte. De recherche stelt alles in het werk om ook hem binnenkort te kunnen aanhouden.

Leiden Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×