Tweede Nacht van de Viool bij Oudheden

Op zaterdag 1 juni vindt in het Rijksmuseum van Oudheden de tweede Nacht van de Viool plaats. Het wordt een avond in het teken van alle mogelijke vormen van vioolmuziek. Tussen de museumstukken spelen Nederlandse topviolisten verrassende en uiteenlopende vioolmuziek, van Roemeens en Iers tot improvisatie en van jazz tot klassiek. Artistiek leider Joan Berkhemer, zelf violist, dirigent en componist, stelde het programma samen en zocht daarbij de uitersten van de mogelijkheden op. 

Hoofdgast is Emmy Verhey die onder andere Tchaikovsky’s bewerkingen van Serenade Melancolique en Valse Scherzo voor viool en strijkers ten gehore zal brengen. Eén van ’s werelds beste jazz violisten, Tim Kliphuis, is te bewonderen in samenspel met het ensemble Mokum Strings en met zijn vaste begeleider op gitaar. Dit jaar is er een speciaal podium voor jong viooltalent. De Nacht van de Viool speelt zich af tussen 19.00 uur en 01.00 uur. In alle zalen van het museum treden de violisten op. Door de intimiteit van het museum en de afwezigheid van de barrières van een concertzaal zijn de musici van zeer dichtbij te beluisteren. De hele avond is het museumcafé geopend, waar hapjes en drankjes geserveerd worden. Ook is er aandacht voor het instrument zelf in presentaties door de vioolbouwers van Muziek Galerie en is er een filmprogramma over de wereldberoemde violist en dirigent Yehudi Menuhin. Meer informatie staat op www.nachtvandeviool.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×