In gesprek met een examenleerling van het Teylingereind. (Foto: Gerry van Bakel)

Ook in jeugdgevangenis Teylingereind heerst examenkoorts

Mei is eindexamentijd voor middelbare scholieren, ook als ze in Teylingereind hun straf uitzitten. Vandaag stond Engels op het programma. Een van de examenkandidaten wilde zijn verhaal wel kwijt aan Sleutelstad. “Het ging wel goed. Ik ben nu klaar met deze examens, over een paar weken heb ik nog wat mondelinge examens en hopelijk heb ik dan eind juni mijn diploma.” In jeugddetentie zijn computers en mobiele telefoons niet toegestaan voor de jongens. Zij moeten zich voorbereiden op de examens zonder hulp van zoekmachines en Facebook. “Ik heb goede docenten, zij hebben me heel erg geholpen.” Zijn uiteindelijke doel is professioneel chauffeur worden.

Audiofragment: Examenkandidaat van het Teylingereind vertelt zijn ervaring aan Sleutelstad

In Teylingereind zitten 85 jongens in bewaring. Sommigen zitten een straf uit van enkele jaren, anderen misschien een paar weken in afwachting van hun rechtszaak. De jongeren gaan elke dag naar de interne school, De Burcht, van de jeugdinrichting. Iedereen krijgt wiskunde, Nederlands en Engels. Daarnaast zijn er vakken als metaalbewerking, houtbewerking, koken en verzorging. Een deel van de jongens loopt intern stage, anderen gaan tegen het eind van hun detentietijd op stage buiten de deur.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×