Linda Capel, hoofd Projecten van BplusC, organiseert vrijdag 31 mei een open podium voor amateurkunst in het Leids Volkshuis (foto: Gerry van Bakel)

Cultuur071 rent van festival naar concert naar poëzieavond

Onze studiogast Linda Capel paste perfect in de programmering. Tijdens de Signatures, Cultuurweken is het cultuuraanbod zo groot en divers dat het onmogelijk allemaal aan bod kan komen in de uitzending. Neem dus ook zeker een kijkje op de diverse websites tijdens het terugluisteren van dit programma. Linda Capel is hoofd Projecten van BplusC en brengt nieuwe initiatieven tot wasdom. Geen negen tot vijfbaan, die haar leidt langs alle soorten van kunst en cultuur. Vrijdag 31 mei houdt BplusC een open podium met amateurkunst in het Leids Volkshuis. Toegang is gratis. Er is voor elk wat wils en er is ook een primeur. Stadsdichter Jaap Montagne treedt op met Incredible Stacks, een Leidse formatie die garagedisco brengt. Een uniek optreden. Kijk op www.bplusc.nl voor meer informatie.

Audiofragment: Cultuur071 van zaterdag 25 mei 2013

Ed Citroen vierde vorig jaar zijn 46ste verjaardag met een concert in het weiland in Voorschoten, dat beviel zo goed, dat hij het dit jaar weer doet. Op zaterdag 1 juni treden er vijf troubadours op tijdens het Weilandfestival of Troubadourfestival Voorschoten aan de Veurseweg 215. Kosten: €10 per persoon. Kijk op www.edcitroen.nl voor de foto’s en het verslag van vorig jaar om in de stemming te komen.

Dinsdag 28 mei is er op de Nieuwe Rijn een poëzieavond. Met veel Russische gedichten dit keer. Om 20.13 uur begint het eerste optreden en het gaat wel door tot middernacht. Er zal een tent staan en er zijn wat afdakjes voor het publiek, maar houd het weerbericht in de gaten en neem zo nodig een paraplu mee. www.muurgedichten.nl

Vanavond staat Leiden in het teken van de Museumnacht waaraan alle Leidse musea meedoen. Het thema is Kracht. De kracht van samenwerken. De organisatie is in handen van dertien vrijwilligers van studentenvereniging Quintus. Sanne Doorenbosch is een van hen, zij studeert Communicatie en doet voor de Museumnacht de pers- en publieksvoorlichting. “We zijn een jaar geleden begonnen met de voorbereiding en de laatste weken er fulltime mee bezig.” Kaarten kosten €15,00 en zijn te koop aan de deur van de musea. Er is ook een app, zowel voor iPhone als Android. Daarmee heb je alle belangrijk informatie altijd onder handbereik. Kijk voor meer informatie op www.museumnachtleiden.nl.

En dan is er volgende week ook nog het Folk en Shantyfestival Naar Zee, Naar Zee, rondom de Burcht. Vergeet de meedeinende zeemansliederen, de klokken van Arnemuiden en de Zuiderzeeballade. Echte Shanty-muziek is veel meer. Dat zegt Jeroen Burggraaf in Culktuur071 en hij kan het weten want Jeroen is een van de organisatoren van dit festival vol maritieme muziek. Laat je verrassen. Kijk op www.rumordimare.nl voor aanvangstijden, programma en prijzen. Tip: een deel van het festival is gratis.

Muziekcorrespondent Peter Visser weet alles over het muziekaanbod in Leiden. Elke week schuift hij aan in de studio en tipt hij de luisteraar. Op zijn site www.muziekgezien.blogspot.nl kun je zijn volledige programma zien en ook de foto’s en verslagen van de optredens die hij zelf bezoekt. Elke dag geeft Peter op Twitter een update over wat er die dag aan live muziek is te zien en te horen in Leiden. Volg Peter via @muziekgezien.
Govert de Kok was gisteravond naar Hannah Arendt geweest, een film van Margarethe von Trotta over de Duitse filosofe en schrijfster van Joodse afkomst. Die bekend werd door haar werk The Human Condition en voor het tijdschrift The New Yorker het proces tegen de nazi Eichmann volgde in Israel en daar in de krant verslag van deed. Eichmann was tijdens de naziregime verantwoordelijk voor de deportatie van de Joden uit Duitsland en de bezette gebieden. De film draait in het Kijkhuis, elke avond om 18.30 uur. Kijk voor meer films op www.bioscopenleiden.nl.

Volgende week is er op zaterdag 1 juni weer Cultuur071, met als studiogast jazzmuzikante Vivienne Aerts. Stem tussen 10.00 en 12.00 uur weer af op Sleutelstad: via 93.7 FM, 102.4 op de kabel, de live stream op www.sleutelstad.nl of download de app van Sleutelstad en neem je favoriete muziek en radioprogramma overal mee naar toe.

Leiden Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×