Overeenkomst De Sleutels en Stichting Voorschot voor bouw huis mensen met autisme

Gisteren hebben de Sleutels en Stichting Voorschot een overeenkomst getekend voor de bouw van een duurzaam woon- en werkhuis voor jongvolwassenen met autisme. Het huis, dat in principe eind dit jaar gebouwd gaat worden, zal bestaan uit 16 woonstudio’s, een algemene ruimte en ruimte voor dagbesteding. Een groep ouders richtte in 2010 Stichting Voorschot op, met als doel een betere woon-en zorgvoorziening voor hun jongvolwassen kinderen met autisme (al dan niet in combinatie met een andere handicap) te creëren. Het moest een integraal project worden, waar wonen, werken, begeleiding en sociaal maatschappelijk ondernemen samenkomen. De ouders kregen diverse partijen enthousiast: de gemeente Voorschoten, voor de grond; zorgverlener ASVZ, om de zorgverlening te realiseren; en de Sleutels, om het gebouw te ontwikkelen en te verhuren.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×