Science Café in teken van kindermishandeling

Het Science Café van volgende week dinsdag staat in het teken van kindermishandeling. In Nederland zijn jaarlijks ongeveer 120.000 kinderen het slachtoffer van mishandeling. De kans dat deze kinderen hun eigen kinderen ook zullen mishandelen is groot. Na een korte inleiding zal Lenneke Alink dieper ingaan op een deel van haar onderzoek naar de risicofactoren voor mishandeling en in het bijzonder de rol van stressregulatie van ouders. Het lijkt erop dat de manier waarop ouders met stress omgaan een belangrijke factor is bij kindermishandeling. Misschien is dat een goed aanknopingspunt om kindermishandeling te stoppen en/of te voorkomen. 

Prof. L.R.A. (Lenneke) Alink promoveerde in 2006 op het onderwerp ‘Early Childhood Agression’. Na een tweejarige postdoc aanstelling aan de University of Minnesota werd ze universitair docent en later universitair hoofddocent bij het Centrum voor Gezinsstudies aan de Universiteit Leiden. Sinds vorig jaar is ze daarnaast bijzonder hoogleraar Voorkomen, gevolgen en aanpak van kindermishandeling, ingesteld door het Jan Brouwer-fonds aan de VU in Amsterdam. Verder is Alink lid van de landelijke Taskforce Kindermishandeling en seksueel misbruik. Met het Leidse onderzoekscluster Kindermishandeling onderzoekt Alink de prevalentie, de risicofactoren en de gevolgen van kindermishandeling. De avond wordt geleid door Malou van Hintum, wetenschapsjournalist en internetcolumnist bij de Volkskrant, en tekstschrijver bij De Opvoedingscanon. De muziek zal verzorgd worden door de Fabian Schrama. Het Sciense Café vindt plaats bij Scheltema. De muziek begint om 19.40 uur en de lezing 20 minuten later. De toegang is vrij.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×