Activisten bekladden huis IND-directeur in Leiden

Zondagochtend 2 juni hebben activisten in Leiden het huis van de directeur van Immigratie en Naturalisatie Rob van Lint beklad. De activisten schreven met rode verf: “IND=MOORD”.

In een open brief aan Sleutelstad heeft de actiegroep “De Kwade Kwasten” de aanslag opgeëist. In een verklaring dreigt de groep met verdere acties. “Het is gedaan met uw rust zolang als u de directeur blijft van de dienst IND die verantwoordelijk is voor de afwijzing en opsluiting en deportatie van immigranten”, schrijven ze in een verklaring.

Fred Teeven, staatssecretaris Veiligheid en Justitie, noemt de actie zeer intimiderend en een ernstige inbreuk op de persoonlijke levenssfeer van een ambtenaar die zijn werk doet. De directeur heeft inmiddels aangifte gedaan van bekladding en bedreiging. De politie onderzoekt de zaak.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×