Debat over privacy versus veiligheid bij Raamsteeg2

Op 12 juni van 20.00 uur tot 21.30 uur organiseert Raamsteeg2 in het kader van Leiden Law Festival een debat over (internet) privacy versus veiligheid. Burgemeester Lenferink introduceert de avond en spreekt onder andere over de terreurdreiging en de scholensluiting in Leiden in April. Ook Tim Toornvliet van Bits of Freedom en cyberadvocaat Huub de Jong van Bird&Bird geven hun visie op veiligheid en privacy.

Er is op dit moment een nieuwe wet in de maak die de politie veel meer bevoegdheden geeft om op het internet te zoeken naar bijvoorbeeld terroristen, en in te grijpen als ze daar een aanleiding toe zien. Dit is vooral handig wanneer er iemand op twitter dreigt het vuur te openen in een school. Of zorgt het ook voor een gebrek aan transparantie over wat de politie wel en niet mag? En weegt het opsporen van enkelen op tegen de privacy van velen? Kortom: wat staat er op het spel, en kunnen veiligheid en privacy wel tegen elkaar worden afgewogen?

Kaartjes voor de avond kosten 7.50 euro. Het aantal plaatsen is beperkt en reserveren kan via raamsteeg2@gmail.com. Kaarten kun je ook aan de deur halen. Meer informatie is te vinden op www.raamsteeg2.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×