Rode Kruis gaat collecteren

Komende week vindt de nationale collecteweek van het Rode Kruis plaats. Ook in Leiden en omstreken wordt er gecollecteerd. Met de opbrengst kan het Rode Kruis Leiden e.o. directe hulp geven aan mensen die het hard nodig hebben. Hierbij is te denken aan eerste hulp en noodhulp bij rampen of grote calamiteiten. Ook zijn de vrijwilligers van het Rode Kruis aanwezig bij evenementen als de wedstrijden van ZZ-Leiden, 3 October, de Lakenfeesten en de Leidse Marathon.

Er is daarnaast veel aandacht voor sociale hulp. Veel vrijwilligers zetten zich in voor ouderen, allochtonen en eenzamen. Zo organiseren zij bijvoorbeeld naai-, taal- en computerlessen en een soos in het gebouw aan de Apollolaan. Meer dan 300 collectanten gaan van 9 tot en met 15 juni voor het Rode Kruis Leiden e.o. langs de deuren. Dit jaar krijgt het Rode Kruis hulp van scholieren van het Vlietland College uit Leiden. In het kader van de Maatschappelijke Stage helpen dertien leerlingen bij de voorbereidingen van de jaarlijkse collecte en tijdens de collecteweek gaan ze ook daadwerkelijk op pad om te collecteren.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×