De kampioenen Sagar en Rosie met hun trainer (foto: Groen-Wit)

Goud voor Leids acrogympaar van Groen-Wit

Zaterdag 8 juni haalde het mix-paar acrogym van Groen-Wit het allerhoogste podium bij het Nederlands kampioenschap in Oss. Sagar Wielenga en Rosie van Peijpe kwamen als mix-paar uit en lieten een hele sterke oefening zien, vol risico en moeilijke elementen. Het was goed genoeg voor de gouden plak. Een verdiende kroon na een jaar hard werken, waarin zij voor het eerst uitkwamen in deze competitie.

Groen-Wit Leiden was sterk vertegenwoordigd op het NK in Oss met twee damesduo’s in de E-lijn, een damesduo, een damesgroep en een mix-paar in de D-lijn. Om het podium te halen moest iedereen er echt alles uit halen en geen steken laten vallen. Bij Sagar Wielenga en Rosie van Peijpe lukte het helemaal. Zij behaalden een hoge score en na lang wachten op de punten van hun laatste tegenstanders, waarbij de zenuwen van de deelnemende teams zwaar op de proef werden gesteld, kwam eindelijk de verlossende uitslag. Sagar en Rosie waren met hun score van 25.200 punten kampioen van Nederland.

Audiofragment: Acrogympaar Groen-Wit pakt goud op NK.

De andere teams van Groen-Wit draaiden allen een goede oefening en mogen zeker trots zijn op zichzelf, maar waren in dit sterke veld net niet goed genoeg om eremetaal te behalen. Coach Rob van Haastregt over zijn teams: “De kans op een podiumplek was er, dat wisten we, maar uiteindelijk moest ik hen loslaten en moesten zij op de vloer zelf de kleur bepalen. Volgende week staan er in Rotterdam op het NK in de B/C-lijn nog twee van mijn teams en maken we zeker weer kans op een prijs. Bovendien mogen we ons daar ook presenteren met de nieuwste uitvoering van het Demoteam van 40 acrogymnasten, tijdens de showavond van het Fantastic Gymnastics. Een mooie promotie voor de sport.”

Binnen Groen-Wit is de Acrogym met haar tachtig leden een bruisende groep, die nog steeds aan het groeien is. In september start er op maandag een nieuw lesuur voor beginners. Daarnaast is Groen-Wit op zoek naar talentvolle meisjes en jongens die direct kunnen instromen in de wedstrijdgroep. Wie het leuk lijkt om bij Groen-Wit te leren Acro-en, kan terecht op de open les op zaterdag 22 juni van 13.00-15.00 uur, in de Arcade, Octavialaan 61, Leiden. Bel voor meer informatie 0642523677 of kijk op www.groen-wit.nl.

Leiden Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×