Theatervoorstellingen bij Oudheden

Muziektheatergezelschap De Veenfabriek, het ensemble Asko|Schönberg en het Rijksmuseum van Oudheden slaan de handen ineen en verzorgen half november dertien voorstellingen van de moderne tragedie Hyllos in het museum. De centrale hal met de tweeduizend jaar oude Egyptische tempel wordt voor de gelegenheid omgebouwd tot theater. Er komen theaterverlichting, beamers, beeldschermen en een tribune. Zo ontstaat een publieksarena met plaats voor 200 gasten per voorstelling.

Op uitnodiging van artistiek leider Paul Koek schreef classicus Herman Altena de tekst voor Hyllos. De Veenfabriek werkte eerder met het gerenommeerde Asko|Schonberg ensemble samen bij onder andere Machine Agricole en Ik Wil Mijn Geld Terug. Hyllos is een nieuwe tragedie over democratie en de problemen die de invoering daarvan met zich meebrengt.

Het verhaal gaat over de zoon van Herakles, Hyllos genaamd. Na de dood van zijn vader moet hij de regering van de stad Trachis overnemen. Hij wordt daarbij geconfronteerd met verschillende belangen van zowel vrienden als vijanden. Hyllos is geïnspireerd op de vormentaal van de Griekse tragedie, de oudst overgeleverde vorm van muziektheater in de westerse theatertraditie.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×