(Foto: Hugo Schoonewille)

Zwemwedstrijd in de Oude Vest

De zwemmarathon Swim-In wordt aanstaande vrijdag in Leiden gehouden. Die dag zit de Oude Vest vol met zwemmers. Door het slechte weer in het voorjaar was het nog spannend voor de organisatie of de wedstrijd door zou gaan. De temperatuur van het water moet minstens zestien graden zijn, om een zwemwedstrijd te houden. Volgens organisator Ingmar Kooman is het water nu zo’n achttien graden, wat betekent dat de Swim-In gewoon door kan gaan.

Er zijn zeventig wedstrijdzwemmers die meedoen. Daarnaast hebben 26 mensen zich vooraf ingeschreven voor de prestatietochten. “Het lijkt weinig, maar het zijn meer aanmeldingen dan vorig jaar. Daarnaast kunnen mensen zich nog ter plekke inschrijven voor de prestatietochten en de estafette.” Aldus Igmar Kooman. De wedstrijd begint om 18:00 uur. Kijk voor meer informatie op de website van Swim-In Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×