16 reacties

 1. Piet Pekelharing op

  Ongeacht of er geld voor beschikbaar is, gewoon doorgaan met de aanleg van dat park. Je vraagt je soms echt af of sommige raadsleden een stage in Griekenland hebben gevolgd…..

 2. Menno Wildschut op

  Geld schijnt geen rol te hoeven spelen. Je vraagt je af of sommige raadsleden niet in andere sferen verkeren, weg van werkelijkheid en verantwoordelijkheid.

 3. Iets betalen "uit toekomstige meevallers", betekent in gewoon Nederlands dat je schulden gaat maken, en nog geen idee hebt hoe je die gaat aflossen. Dat mag in de politiek, maar zeg dan gewoon dat je dit zo belangrijk vindt, dat het tekort hierdoor op mag lopen.

 4. Leiden InMotion op

  Als het alleen maar Groen Links is koop ik zeker geen meter Rechts Park

 5. Zijn ze mesjogge geworden in het stadhuis? Al een paar jaar bezuinigen en welzijnsvoorzieningen (zoals Sociaal Raadslieden, een zeer belangrijke instelling) slopen en dan wel zo’n peperduur yuppenproject omarmen, ten koste van alles en iedereen? Is het Kos en de andere megalomane parkfetisjisten ontgaan dat gemeenten door decentralisatie en nieuwe verantwoordelijkheden enorme invoerings- en uitvoeringsoperaties betreffende jeugdzorg, langdurige zorg en nieuwe wetgeving op het gebied van werk en inkomen te wachten staan? En dat alles voor ongeveer een derde minder geld dan er nu voor beschikbaar is! Zou het dan niet veel verstandiger zijn om geen miljoenen te verbrassen aan die hondenuitlaatstrook langs de singels en ook geen voorschot te nemen op "toekomstige meevallers"?

 6. Zijn ze mesjogge geworden in het stadhuis? Al een paar jaar bezuinigen en welzijnsvoorzieningen (zoals Sociaal Raadslieden, een zeer belangrijke instelling) slopen en dan wel zo’n peperduur yuppenproject omarmen, ten koste van alles en iedereen? Is het Kos en de andere megalomane parkfetisjisten ontgaan dat gemeenten door decentralisatie en nieuwe verantwoordelijkheden enorme invoerings- en uitvoeringsoperaties betreffende jeugdzorg, langdurige zorg en nieuwe wetgeving op het gebied van werk en inkomen te wachten staan? En dat alles voor ongeveer een derde minder geld dan er nu voor beschikbaar is! Zou het dan niet veel verstandiger zijn om geen miljoenen te verbrassen aan die hondenuitlaatstrook langs de singels en ook geen voorschot te nemen op "toekomstige meevallers"?

 7. @Meijer: hoezo Yuppenproject? Leiden heeft veel te weinig openbaar groen. Ook mensen in kleine galerijflats hebben behoefte aan openbaar groen, waar je gezellig met elkaar een hele dag buiten kunt zijn. Het is niet belachelijk dat er wordt geïnvesteerd in een dergelijke groenvoorziening, het is eerder belachelijk dat dit zo lang heeft geduurd. Een stad is gebaat bij leefbaarheid en juist een stad met nog altijd veel kleine woningen en flats en een propvol centrum, heeft behoefte aan openbare groene ruimtes. U onderschat stelselmatig het belang van een goede leefomgeving met groene openbare ruimtes die voor iedereen toegankelijk zijn.
  Dat er momenteel i.v.m. de bezuinigingen pas op de plaats wordt gemaakt met de aanleg, kan ik me goed voorstellen, maar wat ik onbegrijpelijk vind, is dat u een dergelijk park belachelijk blijft maken. Kijk eens naar het gebruik van bijv. het Zuiderpark in DH: voor de stadsbewoners met een kleine beurs is een dergelijke omgeving een zege. Er wordt goed gebruik van gemaakt en het is voor duizenden mensen aan de financiële onderkant van de samenleving een uitkomst dat een dergelijk park vlakbij hun buurt aanwezig is. Idem met Westerpark en Oosterpark in Amsterdam. Anders dan u hebben veel mensen immers niet de middelen om met lekker weer een dagje naar de Veluwe te gaan of een wandelkaart voor de waterleidingduinen aan te schaffen. En niet iedereen heeft een huis met een tuin, meneer Meijer. Juist voor deze Leidenaren had het Singelpark een uitkomst kunnen zijn.

 8. Jantje van Leiden op

  De redenatie van Eric kent nogal wat denkfouten. Daar zullen we verder maar niet op ingaan. Merkwaardig dat Den Haag en Amsterdam er bij wordt gehaald. Laten ze daar nu trams hebben. We zullen het debat over de aanleg van een tram door Leiden maar weer eens opstarten.

 9. @vtg. U verdraait de reacties van een ander, zoals bij u niet ongebruikelijk. Ik gun iedereen zijn groenvoorziening. Echter, wanneer er grote bezuinigingsoperaties plaatsvinden, belangrijke instellingen worden kapot bezuinigd en er veel financiële onzekerheid is, dan is het ongepast om vele miljoenen uit te geven aan een dergelijk project. Als daarvoor dan ook nog eens een voorschot wordt genomen op "toekomstige meevallers", ja, dan geeft de gemeenteraad blijk van een schrikbarend gebrek aan verantwoordelijkheidsbesef, naast dat er verkeerde prioriteiten worden gesteld. En ja, een kenmerk van een historische binnenstad is nu juist dat er weinig groen is, net als bijv. een gebrek aan parkeerplaatsen voor particuliere wagenparken, en daar is weinig aan te doen. Wie hier veel waarde aan hecht moet niet in het centrum gaan wonen. Een mens kan nu eenmaal niet alles tegelijk hebben, als is "ik will alles en ik wil het nu" wel een beetje de huidige mentaliteit bij velen.

 10. @Jantje van Leiden: aha, mensen in galerijflats hebben dus geen behoefte aan openbaar groen?

 11. Waar in Leiden staan al die door arme Leidenaren bewoonde grote galerijflatgebouwen zonder groen in de omgeving? Niet in het centrum of langs de singels? Ze staan vooral in wijken waar wel groen is.

 12. (nu zonder onnodig vraagteken)
  Waar in Leiden staan al die door arme Leidenaren bewoonde grote galerijflatgebouwen zonder groen in de omgeving? Niet in het centrum of langs de singels. Ze staan vooral in wijken waar wel groen is.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline