Fietsendieven opgepakt, fiets terug bij eigenaar

Gisteravond zijn twee fietsendieven aangehouden. Op camerabeelden was te zien dat de 19-jarige Leidenaar en 21-jarige Oegstgeestenaar rond 18.45 uur veel aandacht hadden voor de fietsen aan de voorzijde van Leiden CS. Even later bleek dat het tweetal daadwerkelijk een fiets had weggenomen.

Agenten zagen de mannen in de omgeving van het station met een herenfiets waarvan de beugel omhoog stond hoewel er geen sleutel in het slot zat. De fiets is weer teruggezet en met behulp van één van de twee lopers die de mannen bij zich hadden weer op slot gedaan. De lopers zijn daarna vernietigd.

De Leidenaar bekende nog twee fietsen gestolen te hebben. Deze zijn door de politie opgehaald bij zijn huis. Verder onderzoek volgt. Terwijl de twee mannen werden aangehouden, sprak een voorbijganger de agenten aan. Hij meldde dat de fiets van zijn vrouw een dag eerder gestolen was en beschreef het rijwiel. Eén van de agenten herkende de fiets aan de hand van de beschrijving, omdat hij die diezelfde dag gevonden had. De fiets is aan de vrouw teruggegeven.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×