Studiogast: Directeur van Theater Ins Blau Kees van Leeuwen

Cultuur071 met studiogast Kees van Leeuwen

Als theatermakers geef je fantasie de vrije ruimte en daar komt de naam van theater Ins Blau vandaan. Directeur en artistiek leider van het jongste Leidse vlakkevloer theater, Kees van Leeuwen, vertelt over de samensmelting van passie en werk bij Cultuur071 waar hij op 15 juni studiogast is. Ooit ontstond Ins Blau als theaterproductie van het LAKtheater. Later zwierf Ins Blau van bollenschuur naar kraakpand om zich uiteindelijk te vestigen aan Haagweg 6. Hij is niet zo’n prater, beweert Kees van Leeuwen, misschien dat hij daarom een voorliefde heeft voor mime- en dansvoorstellingen. Toch vertelt hij tijdens de uitzending geanimeerd over wat hem bezig houdt en hoe hij aan 24 uur per dag maar nèt genoeg heeft. Zoals voor de jeugdtheaterschool, waar sommige kinderen op hun vierde al mee beginnen, maar waar je ook nog in kunt stromen als je al op de middelbare school zit.

Audiofragment: Luister de uitzending terug met studiogast Kees van Leeuwen

De programmering voor het komende seizoen is opgenomen in de brochure van Stadspodia en boeken voor voorstellingen kan dus bij www.stadspodia.nl. Dat Theater Ins Blau open staat voor ontmoetingen met andere organisaties, wordt duidelijk als Thijs ‘de machtigste man van Leiden’ Hemmes aanschuift in de studio en voorzitter van het Stadslab, een burgerinitiatief met als doel Leiden nog leuker en mooier te maken. Hoe Stadslab opereert met teams die de plannen verder uitwerken, is te lezen op de – net vernieuwde – website www.stadslableiden.nl. Een van de successen van Stadslab is het Singelpark. En wat ook een succes dreigt te worden, is de Stadszomernachtsdroom. Een strak programma met onder meer een ‘live magazine’. Wees op 20 juni stipt om 20.00 binnen, bij Theater Ins Blau waar het evenement plaatsvindt, want er is maar plaats voor 200 toeschouwers.

Vorige week draaiden we de nieuwste single ‘Losing Control’ al – ook online verkrijgbaar – en deze week kwam Jan Stroomer van de Leidse band ‘the Stream’ vertellen over de première van de videoclip die erbij gemaakt is. Melodische poprock met harmonieuze zang met een centrale rol voor de piano en met Britse invloeden, is de omschrijving die Jan Stroomer voor zijn band geeft. Op 21 juni kan iedereen gratis de première van de videoclip meemaken in Trianon om 16.00 uur. Voor meer informatie: www.thestream.nl

Nog een nieuwe release is de debuutcd van de Leidse band Finvarra. Patrick Broekema vertelt in de studio over hoe ze begonnen als Keltische folkband, maar dat ze inmiddels een eigen sound en repertoire hebben ontwikkeld. De cd is in opgenomen in de intimiteit van de huiskamer en wordt op zondagmiddag 16 juni gepresenteerd in de Q-bus. De toegang is 15 euro en daar krijg je niet alleen een optreden van Finvarra voor, maar ook de cd. Deze week ook weer de vaste rubrieken: allereerst de muziekkeuze van Peter Visser. Hij vertelt over zijn gewetensnood omdat hij zondagmiddag zal moeten kiezen tussen Finvarra en het culinair jazzfestival in Voorschoten. En dat niet alleen, want ook is in Scheltema weer het maandelijkse Theatercafé om 15.00 uur. Wat hij uiteindelijk kiest, is te lezen op zijn blog www.muziekgezien.blogspot.nl Volg hem op Twitter voor dagelijkse updates van live muziek in Leiden en omstreken @muziekgezien. En natuurlijk is Govert de Kok weer van de partij. Hij bespreekt de nieuwe film van regisseur Nicholas Winding Refn ‘Only God Forgives’ (16 jaar en ouder). Volgens de Kok is de film gewelddadig, maar steengoed, onder meer omdat de regisseur in staat is om de schoonheid van het kwaad weer te geven. Voor meer informatie en de trailer van de film: www.bioscopenleiden.nl

Luister van 10.00 tot 12.00 uur naar Cultuur071 op Sleutelstad via 93.7 FM, 102.4 op de kabel, of via de live stream op www.sleutelstad.nl of de Sleutelstad-app.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×