Sneller op de been dankzij Rapid Recovery

Mensen die in het Rijnland Ziekenhuis een nieuwe knie of heup krijgen, zijn snel weer op de been. Het ziekenhuis is gestart met een nieuw zorgconcept, genaamd Rapid Recovery. Deze Rapid Recovery is een behandeling door een multidisciplinair team, waarbij de patiënt door uitgebreide informatievoorziening actief wordt betrokken bij de revalidatie. Door goede en andere pijnstilling met onder andere zenuwpijnremmers en inspuiting van lokale verdoving rondom het gewricht, ervaart de patiënt met een nieuwe knie of heup minder pijn en kan de revalidatie vrijwel direct beginnen. Op de kamer waar de patiënt bijkomt na de operatie kan het geopereerde been al actief worden bewogen. Na vier uur mag de patiënt met een nieuwe knie of heup zelfs al naast het bed staan. Vooraf wordt elke stap van de revalidatie en de vroege mobilisatie goed met de patiënt doorgesproken, zodat deze actief kan bijdragen aan zijn eigen herstel. De patiënt krijgt een orthopedisch consulent als vast aanspreekpunt vanaf het eerste bezoek aan de polikliniek tot aan de laatste nacontrole. Deze consulent heeft regelmatig en zo nodig direct contact met alle andere zorgverleners; de huisarts, de verpleegkundigen van de afdeling orthopedie, de zorgbemiddelaar van het ziekenhuis, de orthopedisch chirurg, de fysiotherapeut en wanneer nodig met de verpleegkundige van de thuiszorg. De meeste patiënten die worden behandeld volgens het zorgconcept Rapid Recovery verblijven gemiddeld slechts drie dagen in het ziekenhuis.

 

 

Geen categorie


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×