Van links naar rechts de Garenmarkt, het Noordeinde en het Noordeindeplein.

Bijzondere panden te koop in Leiden

Het lijkt wel het Leidse jaar van de bijzondere panden. In korte tijd is er een heel rijtje bijzondere woonhuizen en kantoorruimtes op de markt gekomen. Bijvoorbeeld het enorme – uit 1596 daterende – pand aan de Garenmarkt 9 en 9/A waar Thorbecke in 1848 de Grondwetsherziening schreef. Het huis heeft de grootste particuliere tuin van Leiden: 1.100 m2. Geïnteresseerden moeten bijna 2 miljoen euro meebrengen.

Ook in de aanbieding (1.450.000 eurootjes): een 12 kamers tellend herenhuis op het enige schiereiland in Leiden: Noordeindeplein 8/A en aan de overkant van de weg de voormalige schoolgebouwen van het Stedelijk Gymnasium (prijs nader overeen te komen) aan het Noordeinde zelf.

Voor wie wat minder te besteden heeft: de gemeente Leiden heeft ook nog enkele aardige optrekjes in de verhuur. De voormalige bodewoning van het stadhuis bijvoorbeeld. De drie etages boven kringloopwinkel ’t Ware Thuis voor ‘slechts’ 17.200 euro per jaar of aan de andere kant van het stadhuis een drie etages tellend rijksmonument voor maar 15.665 euro per jaar. Een nadeel: beide objecten hebben een bestemming als kantoorruimte, dus wonen in het stadhuis is er niet bij.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×