De universiteit nam vandaag met een symposium in het Gorlaeus Laboratorium afscheid van Rinny Kooi die met pensioen gaat. (Foto: PR).

Koninklijke onderscheiding voor Rinny Kooi

Mevrouw dr. Rinny Kooi is door koning Willem-Alexander benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Zij neemt vandaag op haar 65e verjaardag afscheid van de Universiteit Leiden. De uitreiking van de onderscheiding zal vandaag plaatsvinden door burgemeester Lenferink aansluitend aan een symposium dat ter gelegenheid van haar afscheid wordt georganiseerd.

Mevrouw Kooi is vanaf 1979 in verschillende functies in dienst geweest bij de Universiteit Leiden. Zij begon als analiste, studeerde in de avonduren Biologie en promoveerde in 1990. Nu heeft zij een dubbelfunctie als onderzoekster en universitair docent. Mevrouw Kooi heeft op uitzonderlijke wijze bijgedragen aan de outreach van het vakgebied Biologie.

Mevrouw Kooi is bestuurslid van de Entomologische Vereniging, waar zij ook schrijft voor het verenigingsblad en lezingen geeft. In 2012 heeft zij een belangrijke bijdrage geleverd aan de oprichting van de Honours Class Crises in Biology – Geology & Marine Biology aan de Universiteit van Leiden, waaraan gemotiveerde biologiestudenten van de Vrije Universiteit in Amsterdam en de Universiteit Utrecht kunnen deelnemen.

Naast haar werk was mevrouw Kooi actief in de ARJOS, de jongerenorganisatie van de Anti-Revolutionaire Partij en in de vrouwenorganisatie van de ARP. Zij was wijkouderling van de Gereformeerde Kerk, lid van de Kerkenraad van de Vredeskerk, secretaris van het Centraal Diakonaal Overleg en vrijwilliger in De Bakkerij. In 1997 was zij medeoprichtster van de Stichting Exodus.

Ook binnen de universitaire geledingen was mevrouw Kooi actief. Zij was onder meer  lid van de Faculteitsraad Wiskunde en Natuurwetenschappen en ABVA/KABO-vertegenwoordiger van de werknemersdelegatie in het Lokaal Overleg. Tenslotte is mevrouw Kooi medeoprichter van de Wijkvereniging Professoren & Burgemeesterswijk, waar zij de groendeskundige, buurtbioloog en vaste auteur van de wijkkrant is.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×