Gijsbert van Es in gesprek met Han Ruijgrok tijdens Cultuur071.

Ideeënmachine Gijsbert van Es in Cultuur071

Studiogast van dienst op de regenachtige ochtend van zaterdag 22 juni was redacteur bij NRC en journalist Gijsbert van Es, o.a. grondlegger van de NRC next. Ook was hij in het verleden een jaar lang voorzitter van Stadslab en bedacht hij de Leidse Styl. Als hij op de fiets door de stad rijdt borrelen de ideeën vanzelf bij hem op. Zo vertelt hij over de stadsfotograaf, een ‘modulaire maquette’ en het ‘multimediaal geschiedverhaal’.

Ook doet hij een oproep aan de directeur vastgoed van het LUMC om de oude directeurswoning beschikbaar te stellen als ‘Villa Vita’, een plek om alle kennis over omgaan met de laatste levensfase te verzamelen en mensen hierbij ondersteuning te bieden. Dit idee kwam tot stand door een serie interviews die Gijsbert maakte in de NRC over mensen in hun laatste periode van hun leven.

Audiofragment: Cultuur071 met studiogast Gijsbert van Es

Verder zijn te horen in deze uitzending: Paul Dirkse over wat er allemaal aan voedsel en muziek te proeven valt op de 27e editie van Leiden Culinair. In onze rubriek Talent071 hoor je aanstormend singersongwriter Xander van Dijk live optreden. Hij studeert nog aan het conservatorium in Rotterdam en we bellen met pianist Maarten van Veen over het bijzondere concert Chopinmania tijdens het Hortusfestival. Meer informatie en het hele programma vind je op www.hortusfestival.nl

Meer informatie over het genoemde koor PUIC in de uitzending vind je op hun website www.puic.stichtingen.nl, alles over Gijsbert van Es en zijn ideeën vind je op www.gijsbertvanes.nl

Luister volgende week weer. Dan is onze studiogast Hans van Polanen en praten we onder andere over het Gouden Pet- en het Leids Amateurkunstfestival. Cultuur071; van 10.00 tot 12.00 uur op Sleutelstad via 93.7 FM, 102.4 op de kabel, via de live-stream op www.sleutelstad.nl of de Sleutelstad-app.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×