Foto: PR.

Dummie de mummie-auteur Tosca Menten verrast in Rijksmuseum van Oudheden

Afgelopen zaterdag was Tosca Menten, schrijfster van de succesvolle kinderboeken ‘Dummie de mummie’, op bezoek in het Rijksmuseum van Oudheden. De 8-jarige Joep vierde daar net zijn verjaardagspartijtje en mocht de schrijfster verrassen met een award voor de verkoop van 100.000 boeken. Menten schoof daarna aan bij de feestgangers voor een stukje taart. Het museum maakte in samenwerking met Menten een speciale Dummie de mummie-speurroute over de beroemde Egypte-afdeling. Het speurboekje kost € 2,95 en bevat allerlei opdrachten, puzzels, woordzoekers en een prijsvraag, waarmee op een leuke manier van alles te ontdekken valt over het oude Egypte. In september dit jaar verschijnt het vijfde deel van de serie. ‘Dummie de mummie en het masker van Sebek-Ra’ is genomineerd voor de Nederlandse Kinderjury. Meer info: www.rmo.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×