DUWO kan bouwen aan de Langebrug

DUWO heeft van het Waarborgfonds Sociale Woningbouw (WSW) na veel uitstel borging gekregen voor de ontwikkeling van een aantal bouwprojecten in Amsterdam en de realisatie van 217 kamers en 35 studio‚Äôs op de locatie van de voormalige gebouwen van Sociale Zaken en de brandweerkazerne aan de Langebrug. Al in december 2009 heeft SLS Wonen de panden aan de Steenschuur, Langebrug en Ketelboetersteeg gekocht. Eind dit jaar moest het klaar zijn, maar het project heeft door alle stubbelingen een nog onbekende vertraging opgelopen.

Het Waarborgfonds Sociale Woningbouw (WSW) zorgt ervoor dat woningbouwcorporaties hun bouwactiviteiten kunnen financieren. Door aangescherpte regelgeving liet de borgstelling dit keer lang op zich wachten. Veel contracten lagen al klaar, maar DUWO kon op het laatste moment niet tekenen. Het huurplafond in het regeerakkoord en de verhuurdersheffing maakten de investering onmogelijk. Omdat minister Blok vervolgens eerst wilde weten hoe corporaties er financieel voor staan, belandden de bouwprojecten in de ijskast.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×