Leidse Veteranenbijeenkomst in Hooglandse Kerk

Vanmiddag organiseert de gemeente Leiden voor de zevende keer in de geschiedenis de Leidse veteranendag. Morgen vindt de Landelijke Veteranendag voor de negende keer plaats in Den Haag. Aangezien veel Leidse veteranen ook die dag in Den Haag willen bijwonen, ontvangt burgemeester Lenferink de Leidse veteranen een dag eerder in de Hooglandse Kerk. Dit jaar is een aantal jonge veteranen -op eigen initiatief- actief betrokken bij de organisatie. DJ Lars Filippo brengt muziek uit de tijd van de diverse missies ten gehore. Veteranen konden hiervoor zelf nummers aandragen. Ook zullen foto’s uit de verschillende uitzendingen op een scherm worden vertoond. De bijeenkomst wordt afgesloten met een buffet. Bij het veteraneninstituut in Doorn staan 433 Leidenaren ingeschreven, waarvan 140 hebben laten weten aanwezig te zullen zijn in de Hooglandse Kerk. De oudste is de heer J.H.L. Donders (actief geweest in Nederlands Indië eind jaren 30 van de vorige eeuw); de jongste veteraan is Jimmy Tromp (uitgestuurd naar Afghanistan in 2007).

 

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×