Getuige overmeestert verdachte na mishandeling

Een dappere getuige heeft zaterdag 29 juni een 18-jarige verdachte van een mishandeling overmeesterd en overgedragen aan de politie. Een 16-jarige jongen uit Leiden fietste rond 14.00 uur over de Hooigracht. Ter hoogte van de kruising met de Nieuwstraat moest de jongen ineens uitwijken voor een auto, die het fietspad op kwam rijden. In het voorbijrijden zei de fietser daar iets van en reed verder. Ter hoogte van de Lammenchansweg werd de jongen tegengehouden door de automobilist. De man was duidelijk boos en begon de fietser te slaan met een riem. Pas toen omstanders de jongen wilden helpen, hield de automobilist op met slaan. Vervolgens rende hij weg.

Een getuige bedacht zich geen moment en fietste achter de verdachte aan. De achtervolging eindigde in de Staalwijkstraat, waar de getuige de verdachte kon overmeesteren. Gewaarschuwde agenten hebben de man, een Leidenaar, vervolgens overgenomen en aangehouden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×