Duoraadslid Anand Soekhoe van Leefbaar Leiden verschijnt al een jaar nooit meer bij commissievergaderingen die hij normaal gesproken voor zijn partij zou moeten bijwonen. Zo'n spook duoraadslid zijn ze op het stadhuis liever kwijt dan rijk. (Foto: Soekhoe's Hyves-pagina).

Raadscommissie wil spook duoraadslid weren

De Commissie Gedragscode en Integriteit van de Leidse gemeenteraad gaat onderzoeken hoe spook duo-raadsleden geweerd kunnen worden. Landelijk loopt er al een tijdje een discussie rond spookraadsleden (raadsleden die nooit vergaderingen bijwonen), maar voor duo-raadsleden is er geen landelijk beleid. Daarom zal de commissie onderzoeken of het mogelijk en wenselijk is om lokaal beleid te formuleren over spook duo-raadsleden. De commissie bestaat uit de raadsleden Mart Keuning (ChristenUnie), Jeffrey van Haaster (D66) en voorzitter Pieter Kos (GroenLinks).

In Leiden ergeren de raadsleden zich al langere tijd over het gedrag van spook duo-raadslid Anand Soekhhoe van Leefbaar Leiden. Die kwam vorige week weer eens in opspraak door uitlatingen op Twitter. Op het stadhuis zelf zorgt hij nooit voor vuurwerk. Daar komt hij namelijk al ruim een jaar nooit meer. Daan Sloos, de fractievoorzitter van Leefbaar Leiden blijft vierkant achter zijn duoraadslid staan. Spook of niet. “Ze willen hem gewoon kwijt vanwege zijn kritiek op de Islam”.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×