David Howell opent Leiden Chess Tournament

Grootmeester David Howell zal deze donderdag de zevende editie van het Leiden Chess Tournament openen. Hij doet dat met een klok simultaanseance tegen een tiental (co)-sponsors. Hij zal de tien partijen binnen het uur – vanaf 19.00 tot 20.00 uur – met een strak tijdschema winnend moeten zien te beëindigen. Het sponsortiental bestaat uit sterke regionale schaakamateurs. Het Open kampioenschap gaat vrijdag van start. Op de deelnemerslijst staan vier voormalige winnaars van het toernooi, waaronder grootmeester Erik van den Doel. Daarnaast zijn er dit jaar veel voormalige Europese- en wereldjeugdkampioenen te bewonderen. Op de startlijst staan voorts nog ongeveer twintig (groot)meesters uit dertien verschillende landen. De eerste acht borden in het evenement kunnen live via internet worden gevolgd. Er worden negen ronden gespeeld tot en met zondag 21 juli. Woensdag 17 juli is een rustdag in het toernooi. Speelzaal en gastheer is opnieuw het Leidse Denksportcentrum aan de Robijnstraat 4. Meer informatie staat op de toernooisite www.leidenchess.nl

 

 

 

 

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×