(Foto: Leidse Instrumentmakersschool).

Politiek omarmt Leidse Instrumentmakersschool

Op de ChristenUnie na hebben gisteravond alle partijen in de Leidse raad een voorstel gesteund dat de PvdA samen met het CDA, GroenLinks, de SP en Leefbaar Leiden indienden om de Leidse Instrumentmakersschool (LIS) te helpen bij de groeiplannen. De LIS werd eerder dit jaar in de MBO-keuzegids uitgeroepen tot beste vakschool van Nederland en is enorm populair. Zowel bij leerlingen als bij het bedrijfsleven waar een schreeuwend tekort is aan instrumentmakers. De LIS kan momenteel 90 nieuwe leerlingen per jaar toelaten. Dat aantal zou kunnen verdubbelen als de LIS er in slaagt om voldoende fondsen te werven voor de uitbreiding met een HBO-vervolgopleiding. Zo’n opleiding bestaat nu nog niet in ons land.

Audiofragment: PvdA-raadslid Robert-Jan van Ette over de Leidse Instrumentmakersschool.

De gisteren aangenomen motie roept het college op om de LIS te helpen bij de groeiplannen. Geld wordt er vooralsnog niet voor uitgetrokken, maar PvdA-raadslid Van Ette kan zich wel goed voorstellen dat de gemeente bijvoorbeeld garant staat voor een deel van de kosten zodra de plannen concreet zijn.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×