Herinrichting Boterhuispolder klaar

De herinrichting van de Boterhuispolder is voltooid. In de polder zijn fiets- en wandelpaden, kanoroutes, natuur, water en recreatieve voorzieningen aangelegd. De nieuwe faciliteiten moeten het open polderlandschap aantrekkelijk maken voor mens en dier. Ten grondslag aan deze ontwikkelingen ligt de gezamenlijke ambitie van de gemeenten Kaag en Braassem, Leiderdorp, Teylingen, Katwijk, Oegstgeest en Leiden om de verbinding tussen de stad en het Leidsche Ommeland te verbeteren. Bij de samenwerking zijn ook het hoogheemraadschap van Rijnland en agrarische natuurvereniging De Groene Klaver betrokken. De constructieve samenwerking tussen de zes gemeenten en de organisaties is in 2011 vastgelegd en opgenomen in het uitvoeringsprogramma Leidsche Ommelanden. Het programma bestaat uit diverse projecten gericht op de ontwikkeling van een duurzame groene infrastructuur van recreatie, natuur, cultuurhistorie, economie en landbouw. Door te investeren in het behouden en toegankelijk maken van het platteland en de kustzone ontstaat een attractieve en actieve regio met een grote diversiteit aan kwaliteiten. De Boterhuispolder is het eerste opgeleverde project vanuit ‘Samen voor Groen’. De komende jaren gaan er nog meer projecten opgepakt en uitgevoerd worden.

 

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×