Toptoernooi voor voetbaljeugd onder de 16

Op woensdag 21 augustus staat het Top jeugdtoernooi o16 bij UVS op het programma. UVS en FC Twente organiseren de tweede editie van het Top jeugdtoernooi voor spelers onder 16 jaar. Van 10.00 uur tot 16.00 uur kunnen voetballiefhebbers jonge voetbaltalenten uit Nederland en België aanschouwen op de velden van UVS in Leiden.

Deelnemende clubs zijn: FC Twente, PSV, FC Groningen, AJAX, ADO Den Haag, Club Brugge, JVOZ B1 en UVS B1. Alle toptalenten uit Nederland en België zijn daarmee in Leiden aanwezig.

Joop Munsterman, wiens club een samenwerkingsverband heeft met de Leidse eersteklasser, stak zijn bewondering bij de eerste editie het afgelopen seizoen niet onder stoelen of banken, toen hij de in maat oplopende serie bekers uitreikte aan de acht ploegen. De kleinste voor het organiserende UVS (met het Zeeuwse JVOZ de enige amateurclub), de grootste voor winnaar Ajax. Het tweede door FC Twente geïnitieerde Toptoernooi – vorig jaar werd er gespeeld in Hengelo – kreeg namelijk niet alleen perfecte omstandigheden, maar met Ajax ook de gedroomde winnaar, die in de ook al gewenste finale met 2-0 van PSV won.

In 2011 in Hengelo, in 2012 in Leiden en volgend jaar bij een andere partner, zo vertaalde Munsterman de werkwijze van FC Twente met betrekking tot dit onder 16-toernooi. “Maar het zou in 2013 zó maar wéér De Kikkerpolder in Leiden kunnen worden.” En dat is nu dus gebeurd, want de tevredenheid straalde af van het gezicht van Munsterman en zijn hoofd jeugdopleiding John van Miert.

Uiteraard was dat ook het geval bij UVS-voorzitter Huub de Veld en jeugdvoorzitter Lucas Riethoven. Er was de hele dag geen wanklank gehoord. “Het was allemaal perfect”, zei Munsterman. “Neem alleen maar het programmaboekje. Plus de gastvrijheid. Het klinkt misschien allemaal gemakkelijk, zo’n toernooi organiseren, maar dat is het niet.”

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×