Fractievoorzitter Pieter Kos doet het liefst alles op de fiets. (Foto: Facebook).

GroenLinks wil opheldering over uitverkoop Morspoortgarage

Tarieven van minder dan 1,50 per dag als oplossing voor parkeerproblemen in de wijk en een lagere bezettingsgraad dan waarop – en waarmee – was gerekend. De Morspoortgarage loopt niet echt lekker en daarom neemt het Leidse college een aantal maatregelen om de bezettingsgraad op te krikken. Een eerder uitgestelde voordeel-actie is nu alsnog ingegaan en er wordt gewerkt aan een verruiming van het aantal werknemersvergunningen door parkeren tegen aan voordeliger tarief mogelijk te maken op het bovendek.

Het zijn allemaal maatregelen die in elk geval bij GroenLinks de wenkbrauwen doen fronzen. “Parkeren er überhaupot nog wel bezoekers van de binnenstad in de Morspoortgarage”, zo vraagt fractievoorzitter Kos zich af. Samen met duo-raadslid Joost Hartlief heeft hij het college nu gevraagd of de garage nog wel rendabel is met dergelijke lage tarieven en een tegenvallend gebruik.

Bij het besluit om de tijdelijke, demontabele Morspoortgarage voor tien jaar neer te zetten, werd de gemeenteraad steeds voorgehouden dat de parkeervoorziening over die hele periode uiteindelijk kostendekkend zou zijn.

GroenLinks strijdt al jaren tevergeefs tegen de komst van zowel boven- als ondergrondse parkeergarages die vanwege de regelmatig uit de klauwen lopende kosten door de partij steevast ‘blunderputten’ worden genoemd.Een afgeleide van de parkeergarage Museumplein in Rotterdam die ooit glunderput werd genoemd maar na een serie kostbare tegenvallers in de volksmond werd omgedoopt tot blunderput.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×