Agenten rekenen fietsendievegge in

Agenten hebben gisteren op het Stationsplein een 22-jarige vrouw uit Vlissingen aangehouden die via Marktplaats.nl probeerde om een gestolen fiets te verkopen. De oplettende koper zag de advertentie op de koopjes website, maar vertrouwde de zaaqk niet vanwege de onwaarschijnlijk lage vraagprijs. Hij ging op onderzoek uit en vond een vergelijkbare advertentie met exact dezelfde foto, maar met andere contactgegevens. Hij lichtte de politie in.

Agenten maakten een afspraak met de aanbieder van de fiets op het Stationsplein. De vrouw werd aangehouden voor diefstal dan wel heling. Ze zit nog vast.

Fietsendiefstal behoort tot de categorie kleine criminaliteit, maar niettemin krijgen veel mensen er in hun leven een of meerdere keren mee te maken en zorgt het voor veel ongemak en frustratie. De politie pakt heling en fietsendiefstal daarom aan en houdt regelmatig controles in en rond de stad.

Nog regelmatig kan de politie de gestolen fiets niet direct aan een aangifte linken. De politie vraagt dan ook om altijd aangifte te doen van een gestolen fiets. Heling is eveneens strafbaar en de politie waarschuwt dan ook dat ook helers aangehouden worden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×