Om tien uur start de EL CID-week op de Beestenmarkt. Omstreeks half tien stond het plein echter al flink vol. Er werd onder meer het officiële EL CID-dansje geoefend. (foto: Willem de Gelder)

EL CID-week barst los op de Beestenmarkt

De jaarlijkse EL CID-week is bijna van start. Om tien uur wordt op de Beestenmarkt het officieuze startschot gegeven voor de introductieweek voor nieuwe studenten. De officiële opening vindt vanmiddag plaats in de Hooglandse kerk. Vanavond is er een debat tussen de voorzitters van de vijf grootste studentenverenigingen.

Audiofragment: Chris de Waard liep over de EL CID-markt en maakte bovenstaande reportage.

De komende week worden er in de hele stad festiviteiten georganiseerd om de aankomend studenten zoveel mogelijk in te wijden in het studentenleven. Vanuit de overkoepelende organisatie van de EL CID is dit onder andere een groot festival in recreatiegebied Vlietlanden, dat woensdag plaatsvindt. Hiernaast organiseren veel studentenverenigingen feestjes en concerten.

Aan de EL CID-week doen rond de 3000 aankomend studenten mee. Zij gaan studeren aan de Universiteit Leiden, Hogeschool Leiden of Campus Den Haag.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×