Nepburen stelen geld en sieraden

Een 78-jarige vrouw uit Leiderdorp is woensdag het slachtoffer geworden van een babbeltruc. Uit haar woning aan de Van Poelgeestlaan werden geld en sieraden gestolen. Rond 11.00 uur belden twee vrouwen aan. Zij stelden zich voor als nieuwe buren en liepen vervolgens zonder te vragen naar binnen. Ze liepen samen met de bewoonster door het huis en één van de vrouwen stelde allerlei vragen over de woning en de tuin. Na een kwartier vertrokken ze weer. Korte tijd later ontdekte de bewoonster dat er geld en sieraden waren verdwenen.

De politie is op zoek naar de twee nepbuurvrouwen. Vrouw 1 is een blanke vrouw van 25 tot 30 jaar oud. Zij is 1.60 tot 1.65 meter lang. Zij droeg haar lange donkere haar in een staart. Zij droeg een mouwloos shirt met luipaardprint en een zwarte lange broek. Zij sprak met een onbekend buitenlands accent. Ook vrouw 2 is blank. Zij was ouder dan vrouw 1. Zij is 1.60 tot 1.65 meter lang. Zij was in het zwart gekleed en ook zij sprak met een onbekend buitenlands accent.

Iedereen die de vrouwen op woensdag 14 augustus in of in de buurt van de Van Poelgeestlaan in Leiderdorp heeft gezien of andere informatie heeft die kan helpen bij het onderzoek, wordt verzocht te bellen met de politie via 0900-8844.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×