Melanie Schultz van Haegen (rechts) vertelt in Gesprek071 over haar politieke werk, haar gezin en de stad Leiden (Foto: Chris de Waard).

Melanie Schultz van Haegen pleit voor extra stadspark

In Gesprek071 zei Melanie Schultz van Haegen dat de open plek waar eerst de Van der Klaauwtoren stond een mooie locatie zou zijn voor een stadspark. “Misschien moet ik daar een burgerinitiatief voor beginnen,” zei de minister van Infrastructuur en Milieu. “Je hebt nu zo’n mooi doorkijkje naar de Sterrewacht. Niet volbouwen zou ik zeggen. Liever een park of een stadsstrand.”

Audiofragment: Melanie Schultz van Haegen in Gesprek071

Zondagavond 18 augustus was Melanie Schultz van Haegen te gast bij Gesprek071, het zomerprogramma van Sleutelstad FM. Drie uur lang praatte zij met Gerry van Bakel over haar keuze voor Leiden, de VVD en de politiek. “Ik ben geen raspoliticus, ik ben meer een bestuurder.” Op de vraag of ze ooit minister-president zou willen worden, zei Melanie Schultz van Haegen: “Ik ben heel tevreden met mijn werk als minister, als minister-president heb je nog minder tijd voor je gezin. Nu kan ik mijn agenda vrijhouden als mijn kind een musicalopvoering heeft.”

De overstap van de lokale naar de landelijke politiek kwam in 2002 onverwachts. “Ik werd gebeld door Gerrit Zalm of ik staatssecretaris wilde worden. Ik moest daar wel even over nadenken. Maar als wethouder was het ook gelukt. Ik vond Den Haag eigenlijk iets rustiger dan Leiden, daar hadden we hele roerige jaren achter de rug. Zowel in de raad als in het college. Maar ik heb nooit last gehad van zogenaamde slangenkuilen. Ik heb zelf geen verborgen agenda, ik heb nooit het gevoel gehad dat ik bang zou moeten zijn voor een mes in mijn rug.”

Zondag 15 september is de volgende uitzending van Gesprek071, dan praat Anne Jonas met huisarts in ruste Har Meijer.

Leiden Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×