Melanie Schultz van Haegen pleit voor extra stadspark

8

In Gesprek071 zei Melanie Schultz van Haegen dat de open plek waar eerst de Van der Klaauwtoren stond een mooie locatie zou zijn voor een stadspark. “Misschien moet ik daar een burgerinitiatief voor beginnen,” zei de minister van Infrastructuur en Milieu. “Je hebt nu zo’n mooi doorkijkje naar de Sterrewacht. Niet volbouwen zou ik zeggen. Liever een park of een stadsstrand.”

Audiofragment: Melanie Schultz van Haegen in Gesprek071

Zondagavond 18 augustus was Melanie Schultz van Haegen te gast bij Gesprek071, het zomerprogramma van Sleutelstad FM. Drie uur lang praatte zij met Gerry van Bakel over haar keuze voor Leiden, de VVD en de politiek. “Ik ben geen raspoliticus, ik ben meer een bestuurder.” Op de vraag of ze ooit minister-president zou willen worden, zei Melanie Schultz van Haegen: “Ik ben heel tevreden met mijn werk als minister, als minister-president heb je nog minder tijd voor je gezin. Nu kan ik mijn agenda vrijhouden als mijn kind een musicalopvoering heeft.”

De overstap van de lokale naar de landelijke politiek kwam in 2002 onverwachts. “Ik werd gebeld door Gerrit Zalm of ik staatssecretaris wilde worden. Ik moest daar wel even over nadenken. Maar als wethouder was het ook gelukt. Ik vond Den Haag eigenlijk iets rustiger dan Leiden, daar hadden we hele roerige jaren achter de rug. Zowel in de raad als in het college. Maar ik heb nooit last gehad van zogenaamde slangenkuilen. Ik heb zelf geen verborgen agenda, ik heb nooit het gevoel gehad dat ik bang zou moeten zijn voor een mes in mijn rug.”

Zondag 15 september is de volgende uitzending van Gesprek071, dan praat Anne Jonas met huisarts in ruste Har Meijer.

Delen

8 reacties

 1. Als Melanie zo graag een extra parkje wil, dan is dat toch geen probleem? Haar echtgenoot is immers tamelijk vermogend en zij zal ook nog wel wat achter de hand hebben.

 2. Tja, qua Singelpark zou het natuurlijk heel goed kunnen. Buitenkansje. Maar de plannen voor dure appartementen liggen vast al klaar.

 3. Een stadspark naast het mooiste park van leiden, de hortus?
  Dan maar de hortus uitbreiden.

 4. Ik wou dat Schultz zich ook zo druk maakte om het groen in de Oostvlietpolder en de weidegebieden langs de Stevenshof en bij Maaldrift!

 5. Janine Clement op

  Minister Schulz heeft groot gelijk met haar opmerkingen over de open plek aan de Witte Singel/Kaiserstraat. Het gebied geeft nu een mooie doorkijk op de binnenstad en met name op de Pieterskerk. Heel jammer als dit weer helemaal wordt volgebouwd. Ik hoop stiekem dan ook dat de universiteit er niet in slaagt de grond te verkopen. En als de grond wel verkocht wordt, hoop ik dat de eigenaar zich nog eens achter de oren krabt en werk maakt van een mooi park of van een uitbreiding van de Hortus.

 6. Ruud Breedveld op

  Dag lezers,
  Het is uit mijn hart gegrepen dit burger initiatief als ik nu vanuit de raamsteeg door de molensteeg via bakkersteeg
  de sterrewacht zie is dat echt genieten van het uitzicht dat ik als klein kind ook had, dus historisch juist?
  Ruud Breedveld

 7. Walter van Peijpe op

  Blij met de steun van Melanie. De UniLeiden had natuurlijk gewoon al voor de zomer het strand kunnen aanleggen. Het tijdelijke strand in de Waag is erg leuk maar een echt stadsstrand nog veel leuker. Misschien volgend jaar want voorlopig zal er niet gebouwd gaan worden, vermoed ik zo. Het had er, voor wie mijn collage nog niet gezien heeft, zo uit kunnen zien: http://leidseruimte.files.wordpress.com/2013/05/singelstrand-def.jpg

 8. Wat een onzin weer van onze politci, die zo graag het geld van anderen uitgeven. Waarom zou een niet aan de kust gelegen stad een "strand" moeten krijgen? En in Leiden nog wel. De afstand Leiden-Noordzeekust is ca. 8 km. Dus eigenlijk heeft Leiden een heel groot "stadsstrand". Maar is dat te ver weg? Dat is ook geen probleem, want dichterbij zijn er waterplassen en meertjes.
  Natuurlijk wilde Melanie Schultz van Haegen-Maas Geesteranus
  graag staatssecretaris worden toen de latere hoofdeconoom en financieel directeur van Dirk Schurkinga Beheer haar vroeg. De arbeidsvoorwaarden voor zwanger personeel waren immers heel riant en royaal.

Over de auteur

Gerry van Bakel

Presentator Nieuws071/Sport071, redacteur Cultuur071

Je bent nu offline