De serie autobranden in Leiden Noord begon begin augustus met twee aangestoken auto's in de Pieter Bothstraat. (Archieffoto: Marc Wonnink).

Nog geen einde aan serie autobranden in Leiden Noord

Hoewel de politie nog niet zeker weet of er een pyromaan actief is in Leiden Noord stapelen de aanwijzingen zich op die in die richting wijzen. De afgelopen dagen gingen opnieuw twee auto’s in vlammen op. In de nacht van donderdag op vrijdag brandde een auto uit in de Surinamestraat. Zondagmorgen vroeg gebeurde datzelfde in de Parkstraat. Dat brengt het totaal al op zes uitgebrandde auto’s.

Naar aanleiding van de serie autobranden is de politie extra alert. Zo worden bij een brandmelding meteen meerdere politie-eenheden op pad gestuurd om de kans op ontdekking te vergroten. Ook wordt er meteen uitgebreid buurtonderzoek gedaan en volgt er forensisch onderzoek. Buurtbewoners wordt gevraagd direct het alarmnummer 112 te bellen wanneer zij iets verdachts zien.

Ook voor de twee laatste autobranden is de politie weer op zoek naar getuigen. De autobrand in de Surinamestraat werd in de nacht van donderdag op vrijdag rond 02.15 uur ontdekt, die in de Parkstraat om 04.30 uur in de nacht van zaterdag op zondag.

De politie roept iedereen die iets gezien heeft dat te maken kan hebben met de autobranden op om contact op te nemen met de recherche in Leiden via 0900-8844. Anoniem melden kan via M: 0800-7000.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×