VN-chef Ban Ki-Moon spreekt in de Pieterskerk over verbreiding van vrijheid

Ban Ki-Moon, de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, spreekt woensdag in de Pieterskerk. Dit is in het kader van de Vrijheidslezing, die wordt georganiseerd door de Universiteit Leiden, het LUMC en de gemeente. Rosalie van der Poel, chef kabinet van de Universiteit Leiden, vertelde zojuist in Stud071 dat Ban gaat spreken over het thema ‘Widening the circle of freedom’. Hierbij gaat hij in op drie thema’s: vrijwaardig van gebrek, vrijwaarding van oorlogsgevaar en het alom tegenwoordig maken van de mensenrechten.

Audiofragment: Rosalie Van Der Poel (Universiteit Leiden) in Stud071 over de Vrijheidslezing van Ban Ki-Moon

Voor de lezing zijn geen kaarten meer verkrijgbaar – die waren snel uitverkocht – maar de lezing is wel te volgen via een livestream op de site van de universiteit. Om 15:30 begint de lezing.

De vrijheidslezing wordt jaarlijks georganiseerd. Eerder waren onder andere de Britse auteur Salman Rushdie, de Palestijnse voorvechter van vrijheid Hanan Ashrawi en apenbioloog Frans de Waal te gast.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×