Foto: PR.

‘Voortreffelijk en waardig’ in Rijksmuseum van Oudheden

Rijksmuseum van Oudheden opent op 6 september in de afdeling ‘Nabije Oosten’ de tentoonstelling ‘Voortreffelijk en waardig’. De titel is ontleend aan de oratie van de eerste Leidse hoogleraar Arabisch, Thomas Erpenius (1584-1624). Ter gelegenheid van het 400-jarig bestaan van de Leidse leerstoel ‘Arabische Taal en Cultuur’ zijn in tien vitrines portretten van de belangrijkste hoogleraren Arabisch en hun nalatenschap zoals boeken, prenten, foto’s en handschriften te zien.

De expositie is gemaakt in samenwerking met de Universitaire Bibliotheken Leiden en loopt tot en met 2 maart 2014.
Meer info: www.rmo.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×