Vanmiddag opende burgemeester Lenferink het nieuwe café-restaurant Sijthoff en de bijbehorende Cultuurzaal. Twee jaar lang is er gebouwd en verbouwd aan het markante pand aan de Doezastraat, waar vroeger de gelijknamige drukkerij gevestigd was. Aan de voorkant op de begane grond is een ecologisch café-restaurant gerealiseerd, aan de achterzijde bevindt zich de nieuwe Cultuurzaal. Sijthoff nieuwe stijl is bedoeld als ontmoetingsplaats waar exposities, muziek- en toneeluitvoeringen, cursussen en workshops plaatsvinden. De feestelijke opening werd muzikaal omlijst door accordeonist Arkadi en Marjolein Hennes met haar strijkkwartet, afgewisseld door Simon van t Hoff op piano. (Foto’s: J.P.Kranenburg.)

Sijthoff, nieuwe culturele ontmoetingsplaats

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×