Leiden heeft beste stadsliedje

Het RTL programma Editie NL is op zoek naar het beste stadsliedje. Na Oh, oh Den Haag uit de jaren ’80 gebeurde er lange tijd weinig op dat vlak, maar de laatste jaren is het stadslied ‘hot’. Klassiekers als het lied over die mooie stad achter de duinen en aan de Amsterdamse grachten, hebben stevige concurrentie te duchten van bijvoobeeld Hans Boersbroek die aan de weg timmert met een lied over Zuthpen. Ook het rapnummer Hengelo-o-o van Jeffrey Spalburg is populair.

Afgelopen week kwam Jochem Myjer’s liedje Lalala Leiden uit en dat dingt nu samen met de twee laatstgenoemde stads-odes mee in de strijd om het beste stadslied van Nederland. Jochem staat momenteel fier op een eerste plek met op dit moment niet minder dan 85% van de stemmen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×