Farida Mohammed, foto: PR.

Farida Mohammed te gast in Rijksmuseum Volkenkunde

De Iraakse zangeres Farida Mohammed geeft op zaterdag 21 september een uniek concert in Rijksmuseum Volkenkunde. Een buitenkansje voor de liefhebbers om deze flamboyante zangeres live te horen, die met haar ensemble tot de laatste musici in de wereld hoort, die het uitstervende klassieke genre ‘Maqam al Iraqi’ nog vertolkt. Deze eeuwenoude stijl stamt uit de bloeiperiode van het kalifaat van de Abbasiden (750-1258), toen Bagdad nog het culturele centrum was van de Arabische wereld.

Farida heeft sinds 1985 over de hele wereld opgetreden en bracht diverse cd’s uit. Bij haar concerten wordt zij begeleid door het ‘Iraqi Maqam’ Ensemble, dat bestaat uit zeer bekwame bespelers van onder andere de djose (spijkervedel), santour (hakkebord), tabla (vaastrommel) en de riqq (lijsttrommel).

’Maqam al iraqi’ is door de Unesco opgenomen in de lijst Meesterwerken van het Orale en Immateriële Erfgoed van de Mensheid. De organisatie van het concert is in handen van de Universiteit Leiden en Volkenkunde en is mede mogelijk gemaakt door Saudi Aramco, sponsor van ‘400 jaar Arabisch’ in Leiden.

Het concert begint om 15.00 uur en de toegang is gratis bij een entreekaartje van het museum.
Meer info: www.volkenkunde.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×