Universiteit mag geen studenten wegsturen

De Universiteit Leiden mag niet zomaar studenten wegsturen. Dat zegt de minister van Onderwijs, Jet Bussemaker. Vorige week werd bekend dat de universiteit het voornemen heeft om 25 studenten weg te sturen die al meer dan 4 jaar over hun bacheloropleiding Rechten doen. De tentamens uit het tweede en het derde jaar zijn voor de langstudeers niet meer geldig, waardoor ze volgens de universiteit hun biezen zouden moeten pakken. Volgens de minister horen deze studenten een herkansingsmogelijkheid te krijgen, zo zei ze vandaag in de Tweede Kamer. Hun resultaten mogen inderdaad geschrapt worden, maar ze mogen niet zomaar uitgeschreven worden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×